Mae Ramphung beach

11 kilometer sandstrand väntar på dig!

Mae Ramphung Beach är en populär, 11 km lång, strand som ligger i Rayongprovinsen, 4 km utanför kustbyn Ban Phe, där vårt ERA-kontor finns, och cirka 20 km från Rayong City. Närheten till Sukhumvit gör området lättillgängligt med privat transport såväl som via kollektivtrafik vilket gör den till en populär destination för både lokalbefolkningen och turister.

 

NATUR
Stranden är känd för sin långa sträcka av gyllene sand, klara vatten och långgrunda botten. Området är relativt lugnt jämfört med några av de mer trånga stränderna vilket gör det till ett idealiskt resmål för dem som söker en lugn och avkopplande atmosfär. Den breda stranden är kantad av mogna träd som ger skugga för middagar och svalkande vila.

 

AKTIVITETER
Mae Ramphung Beach erbjuder olika vattenaktiviteter såsom simning och bananbåtsturer. Det lugna och grunda vattnet gör det lämpligt för barnfamiljer. Stranden är också känd för sina natursköna solnedgångar. Invånarna i området använder ofta den långa och breda stranden för morgon- eller kvällspromenader eller löpturer.

 

BOENDE
Det finns många boendealternativ längs Mae Ramphung stranden, allt från enkla bungalows till lite mer exklusiva resorter. Lägenhetsbyggnaderna längs stranden kan också erbjuda förmånlig långtidsuthyrning.

 

RESTAURANGER
Strandområdet har många fisk- och skaldjursrestauranger som erbjuder en mängd färska fångster. Flera har dessutom möjligheten att äta direkt på stranden med härlig utsikten över havet.
Utbud av internationella rätter är lite mer begränsat jämfört med större turistmål även om enklare västerländska rätter är lätt att hitta.
Kolla in denna Facebook-grupp tillägnad Mae Ramphung med bland annat massor av restaurangrekommendationer.

 

NÄROMRÅDE
När du är i området kanske du vill utforska närliggande attraktioner som Khao Laem nantionalpark eller Koh Samet, känd för sina vackra vita stränder och klara vatten. Båt- eller färjeturer till dessa närliggande öar är en populär aktivitet och en mängd olika alternativ kan bokas i närliggande byn Ban Phe. Ban Phe är också värt ett besök för deras olika marknader, framförallt riktade till thailändska turister.

 

NATTLIV
Man åker inte till Mae Ramphung Beach för dess nattliv. Du kan dock hitta några barer nära stranden och några restauranger där du kan koppla av och njuta av din kväll.

För att hitta all hem till salu just nu på Mae Ramphung beach, klicka på knappen ovan

som tar dig till vår söksida och under “Närområde”, väljer du “Mae Ramphung”

+ FÖRDELAR

AVSLAPPNAD ATMOSFÄR
Mesökare som söker en fridfull tillflyktsort från livet och rörelsen på större turistmål uppskattar lugnet på Mae Ramphung stranden. Här hittar du en relativt oförstörd miljö med en avslappnade livsstil och enkelhet som kan vara tilltalande.

 

NATURLIG SKÖNHET
Områdets naturliga skönhet och grönska attraherar naturentusiaster för att sola, promenera eller bara njuta av solnedgången.

 

FISK OCH SKALDJUR
Mae Ramphung är känd för sina skaldjur. Besökare njuter ofta av att äta på lokala skaldjursrestauranger, där de kan njuta av färska fångster medan de har utsikt över havet. De autentiska thailändska smakerna och mångfalden av skaldjursalternativ är höjdpunkter för många.

 

FAMILJEVÄNLIG MILJÖ
Met lugna och grunda vattnet gör Mae Ramphung Beach lämplig för barnfamiljer. Den svaga sluttningen av stranden i havet ger en säker miljö för barn att leka och simma. Men, som alltid, lämna aldrig barn utan tillsyn, respektera röda flaggor och akta dig för undervattensströmmar, särskilt vid den västra delen av stranden.

 

PRISVÄRDA BOENDEN
Mmrådet erbjuder en rad boendealternativ inklusive budgetvänliga pensionat, små bungalows och mer påkostade resorter.

 

LOKAL KULTUR
Missa besökare uppskattar möjligheten att uppleva den lokala kulturen och att interagera med lokalbefolkningen.

- NACKDELAR

MYCKET FOLK PERIODVIS
Under högsäsong eller helgdagar kan Mae Ramphung Beach locka många besökare vilket kan leda till mycket trafik.

 

BEGRÄNSAT NATTLIV
Om du letar efter ett pulserande nattliv, erbjuder Mae Ramphung inte samma nivå av spänning som vissa andra populära thailändska stranddestinationer.

 

SPRÅKBARRIÄR
Missa besökare kan tycka att det är svårt att kommunicera om de inte talar thailändska, eftersom engelska kunskaper varierar bland lokalbefolkningen. De flesta av dina grundläggande uppgifter kan dock hanteras eftersom de thailändska inrättningarna är vana vid att jobba mot de relativt vanliga utländska besökarna.

 

BEGRÄNSADE VATTENAKTIVITETER
Även om det finns vattenaktiviteter tillgängliga kan de som letar efter ett mer omfattande utbud bli besvikna.

 

SÄSONGSFAKTORER
Liksom många kustområden är Mae Ramphung känslig för säsongsmässiga förändringar. Under monsunsäsongen kan vädret vara mindre förutsägbart, och det kan bli mer regn och hårdare hav. Vissa områden på stranden kan också påverkas av skräp som spolas iland av årstidernas växlande strömmar.

Kom ihåg att ovanstående punkter är allmänna omdömen och individuella preferenser naturligtvis påverkar om dom uppfattas som positiva eller negativa.

Fotogalleri Mae Ramphung

Lägenhetsbyggnader och villaområden

ERA har solid erfarenhet av Mae Ramphung efter att ha förmedlat 100-tals hem här under nästan 20 års tid. Den erfarenheten kommer dig till godo fullt ut när du ska köpa eller eller sälja en bostad här.
Nedan är de mest mest populära bostadsområden och byggnader i anslutning till Mae Ramphung-stranden med några korta kommentare från våra mäklare. Alla lägenheter i anslutning till strandvägen uppfördes under 90-talet varefter nya byggregler stoppade fortsatta projekt.

Sea Sand Sun

drone photo of Sea Sand Sun condominium in Mae Ramphung

Ett mindre och trivsamt lägenhetskomplex med drygt 100 bostäder beläget några hundra meter från Mae Ramphungs västra del. Övervägande studiolägenheter varav en hel del är renoverade.

New World Condominium

Drone photo of New World condominium in Mae Ramphung

Beläget ungefär mitt på den 10 km långa stranden invid välkända “Vita stenen” rastplats. Lite mer påkostad byggnad med fin lobby och större studio och flersovrumslägenheter.

VIP Condominium

Pool area in front of VIP condominium in Mae Ramphung

Hela 524 bostäder fördelat över 32 våningar i denna populära byggnad invid stranden. Bra faciliteter såsom fitness, biljard, poolområde och tennisbana.

Eka Nek

Eka Nek village in Mae Ramphung in Rayong

Äldre villaområde med såväl bebyggda samt obebyggda tomter. Mindre poolområde. Fler och fler av husen i Eka-Nek har fått välbehövliga renoveringar under senare år vilket ständigt förbättrat intrycket av området.

Casa Seaside Rayong

Drone photo of Casa Seaside in Mae Ramphung Rayong

Stort, relativt nybyggt villaområde med utmärkta faciliteter såsom generöst poolområde, gym och tennisbana. 150 villor i olika utföranden.

Rayong Condo Chain

Drone photo of Rayong Condo Chain in Mae Ramphung Rayong

Det ekonomiska alternativet med övervägande mindre lägenheter i en lite enklare byggnad. Väl underhållet med poolområde som erbjuder utsikt mot stranden.

The Royal Rayong Condominium

Drone photo of Royal Rayong condominium in Mae Ramphung in Rayong

Granne med VIP condominium. Drygt 200 lägenheter med golv till tak-glaspartier ut mot rymliga balkonger. Gemensamt poolområde mot stranden.

För att hitta all hem till salu just nu på Mae Ramphung beach, klicka på knappen ovan

som tar dig till vår söksida och under “Närområde”, väljer du “Mae Ramphung”